CROSSFIT NIJMEGEN

CrossFit Teens

Sporten voor tieners

Wat is CrossFit Teens?

CrossFit Teens, aangeboden voor tieners van 12 tot 16 jaar, heeft als doel om op een veilige, verantwoorde en plezierige manier de basisprincipes van veelzijdige beweging over te brengen bij CrossFit Nijmegen. We zijn ervan overtuigd dat we op een positieve manier kunnen bijdragen aan de algehele ontwikkeling van uw kind(eren). Door jongeren te laten kennismaken met het plezier van lichamelijke activiteit, leggen we een basis voor levenslange voordelen.

Voordelen van CrossFit Teens zijn onder andere:

  • Een gezond, vitaal en energiek lichaam
  • Meer zelfvertrouwen
  • Het ontwikkelen van een winnaarsmentaliteit en veerkracht
  • Samenwerken en spelen in teamverband
  • Aanzienlijk verminderd risico op musculoskeletale ongemakken (blessures)

Bij CrossFit Nijmegen streven we ernaar om de jeugd een gezonde basis mee te geven.

Sporten voor tieners

Wat kunnen tieners verwachten van CrossFit Teens?

CrossFit Teens biedt een uitgebreid en gevarieerd programma waarbij tieners op een boeiende en uitdagende manier fundamentele motorische vaardigheden leren. Activiteiten omvatten onder andere rennen, springen, duwen, trekken, rollen, draaien, hangen, ondersteunen, en meer, allemaal geïntegreerd met lessen in teamwork en samenwerking.

Hoe ziet een les eruit?

  • Uitleg bij het whiteboard
  • Warming-up
  • Vaardigheidstraining
  • Workout van de dag (WOD)
  • Vaardigheid verfijning/uitdaging segment

FAQ

Wat maakt CrossFit Teens anders dan andere tienerfitnessprogramma's?

CrossFit Teens is gericht op het aanleren van functionele bewegingen op een leuke en uitdagende manier, waardoor tieners niet alleen fysiek sterker worden, maar ook hun coördinatie, flexibiliteit en zelfvertrouwen vergroten.

Hoe wordt ervoor gezorgd dat de CrossFit Teens lessen veilig zijn voor jonge deelnemers?

Onze gekwalificeerde coaches zijn getraind in het bieden van gepersonaliseerde begeleiding en het aanpassen van workouts aan het niveau van elke tiener, waardoor de veiligheid tijdens de training wordt gewaarborgd.

Wat voor soort sociale interactie kunnen tieners verwachten tijdens de CrossFit Teens lessen?

CrossFit Teens moedigt samenwerking en teambuilding aan door middel van groepsactiviteiten en partnerworkouts, waardoor tieners niet alleen fysiek, maar ook sociaal kunnen groeien.

Testimonials

Wat onze leden zeggen

Egon Stoffelen
Egon Stoffelen
2024-04-24
CFN is echt een geweldige box om te sporten en een hele fijne plek om te zijn! Qua “sportschool” is het een geweldig pand met veel verschillende ruimtes en enorm veel en professioneel materiaal. De trainers zijn allemaal zeer professioneel, ervaren en betrokken en er wordt op alle fronten met je meegedacht; om doelen te bereiken, om blessures te voorkomen, om het beste uit jezelf te halen of die dag even pas op de plaats te maken. De sfeer is er een van betrokkenheid en veiligheid en het is er bovenal erg gezellig. Qua aanbod is de box echt uniek denk ik. Naast de dagelijkse WOD zijn er heel veel lessen (specialties) waar je op in kunt schrijven om meer specifiek ergens in te trainen. De WOD wordt heel ruim over de dag en week aangeboden zodat je altijd wel mee kunt doen. De programmering van de WOD (door de nr. 1 CrossFitter van Nederland) is altijd verrassend, uitdagend en gevarieerd. En of je nu net begint of al jaren aan CrossFit doet, je wordt zo goed begeleid dat je altijd en veilig mee kunt doen. Ik ben fan!
Dominique Vrouwenvelder
Dominique Vrouwenvelder
2024-04-18
Ik ben bij CFN begonnen terwijl ik herstelde van een hersenschudding. Elke les wordt er vooraf gevraagd of op dat moment er pijntjes, blessures of andere bijzonderheden zijn waar de trainers rekening mee moeten houden. Deze aanpak gaf en geeft me een vertrouwd gevoel; je kan hier op een veilige manier sporten, op je eigen niveau en binnen je eigen mogelijkheden. De trainers zorgen ervoor dat je aan het einde van het uur vermoeid naar huis gaat, zelfs als je beginner bent en nog lang niet alle geavanceerde CrossFit-skills onder de knie hebt ;-)
Lois Ashton
Lois Ashton
2024-04-17
Hele fijne CrossFit box, met professionele coaches en een leuke community. Een plek waar iedereen welkom is en elkaar motiveert en helpt. Een aanrader voor iedere sporter!
I J
I J
2024-04-17
Geweldige sportschool met een toffe sfeer onder de leden. Door de verschillende WOD's is geen enkele training hetzelfde wat maakt dat het sporten hier uitdagend blijft. De coaches denken goed met je mee, ook tijdens mijn zwangerschap, trainingen werden aangepast zodat ik gewoon mee kon blijven doen. Dikke 5 sterren!!!
Anne Stobbelaar
Anne Stobbelaar
2024-04-17
Sinds 4 jaar bij Crossfit Nijmegen en ben er helemaal op mijn plek. Crossfit is sowieso een ontdekking, heel erg afwisselend en uitdagend. En door de goede begeleiding vanuit Crossfit Nijmegen wordt elk pijntje of blessure vroeg getekkeld. Het lesaanbod is groot, op veel tijden, maar ook veel verschillende soorten lessen. Dan nog de sfeer, de crossfitters die er komen zijn zeer divers, wat zorgt voor een zeer toegankelijke ontspannen sfeer. Een echte aanrader!
Thijs Landman
Thijs Landman
2024-04-16
Zeer goede crossfit box. Zowel voor het volgen van groepslessen (WOD, metcon en nog veel meer), alsook om zelfstandig te trainen. Prettige sfeer en deskundige coaches. Aanrader!
Nasir Ahmad
Nasir Ahmad
2024-04-16
Crossfit Nijmegen is by far the best gym I've ever attended. Great coaches with major focus on technique, safety, and sustainable progress - plus always willing to make adjustments to keep me included in English. And the weekly classes are all amazing (I especially love the Powerlifting and Olympic Weight lifting). Never been so motivated or made so much progress so quickly 💪
reinier konig
reinier konig
2024-04-16
Hier bij crossfit Nijmegen voor het eerst begonnen met crossfit. Een super ervaring en een hele fijne plek om te sporten. Heb al vrij snel opgeschaald naar onbeperkt en kan dit niet meer wegdenken uit m'n wekelijkse routine.
chanthal wouters
chanthal wouters
2024-04-16
Fijne CrossFit box met persoonlijke aandacht en vriendelijke sfeer. Worden veel verschillende lessen aangeboden zoals metcon, strongfit, oly, bokszaktraining en WOD’s. De trainers zorgen dat iedereen op zijn eigen niveau kan meedoen, zelfs als je een blessure hebt. Aanrader!
Roos Van Der Doelen
Roos Van Der Doelen
2024-04-16
Sinds ik hier sport, vind ik sporten voor het eerst echt leuk om te doen. Ik ga alleen, maar ik voel me er niet alleen. Je bent geen nummertje/anoniem. De coaches kennen je bij naam, je wordt gegroet door iedereen, je wordt goed gecoached tijdens de lessen, zo voorkom je gemakkelijker blessures. De lessen zijn heel afwisselend en je hebt veel keuze. Ik ga elke keer weer met een blij en voldaan gevoel naar huis.

Volg ons

Openingstijden

Maandag 07.00 – 22.00
Dinsdag 08.00 – 22.00
Woensdag 07.00 – 22.00
Donderdag 08.00 – 22.00
Vrijdag 08.00 – 22.00
Zaterdag 08.00 – 15.00
Zondag 09.00 – 15.00

Nieuwe Mollenhutseweg 52, 6533 HJ Nijmegen

info@crossfit-nijmegen.com