CROSSFIT NIJMEGEN

Wat is CrossFit?

CrossFit in 100 woorden

Eet vlees en groenten, noten en zaden, wat fruit, weinig zetmeel en geen suiker. Houd hoeveelheden aan die je training ondersteunen maar geen vet aanzetten. Beoefen en train de belangrijke gewichthef-technieken: deadlift, clean, squat, clean & jerk, en snatch. Maak de basiselementen van gymnastiek jezelf eigen: optrekken, dippen, touwklimmen, opdrukken, sit-ups, handstand, pirouette, salto, spagaat en statische houdingen. Fiets, ren, zwem, roei enzovoorts, zwaar en snel. Meng deze elementen vijf of zes dagen per week in zo veel mogelijk combinaties en patronen als je kunt bedenken. Routine is de vijand. Houd workouts kort en intens. Leer en speel regelmatig nieuwe vormen van sport.

Greg Glassman – CrossFit Founder

Sporten in Nijmegen

Wat is CrossFit?

CrossFit is een vorm van fitness die is ontworpen om je algemene fysieke fitheid te verbeteren, ongeacht je startniveau. Het combineert verschillende oefeningen uit disciplines zoals gewichtheffen, cardio, en gymnastiek in intensieve workouts. CrossFit richt zich op het ontwikkelen van kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit, coördinatie en snelheid. De workouts zijn gevarieerd en kunnen bestaan ​​uit bijvoorbeeld gewichtheffen, hardlopen, springen, opdrukken, en meer. CrossFit is geschikt voor iedereen, omdat de workouts schaalbaar zijn naar individueel niveau. Bovendien staat de gemeenschap centraal, waarbij deelnemers elkaar aanmoedigen en ondersteunen om hun fitnessdoelen te bereiken.

Sporten in Nijmegen

Hoe ziet een CrossFit training eruit?

Een typische CrossFit training omvat een warming-up, technische instructie om de bewegingen te leren en een intensieve Workout of the Day (WOD). Tijdens de training worden functionele bewegingen zoals duwen, trekken, tillen en hardlopen uitgevoerd met hoge intensiteit. Het programma richt zich op het verbeteren van 10 pijlers van fysieke fitheid en gezondheid, waaronder conditie, kracht, snelheid en coördinatie. De focus ligt op het bereiken van optimale gezondheid en fysieke fitheid voor jou.

Sporten in Nijmegen

Voor wie is CrossFit geschikt?

CrossFit is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een leuke en effectieve manier om fit te worden, ongeacht je huidige conditie. Of je nu een beginner bent die net begint met sporten of een ervaren atleet, CrossFit kan worden aangepast aan jouw niveau. Het programma omvat een mix van verschillende oefeningen, zoals gewichtheffen, hardlopen, springen en gymnastiek, die zijn ontworpen om je kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en algemene fitheid te verbeteren. CrossFit is ook ideaal als je graag deel uitmaakt van een actieve en ondersteunende gemeenschap, waarin je wordt aangemoedigd door medesporters en coaches om je doelen te bereiken. Belangrijk is om naar je lichaam te luisteren en de workouts aan te passen aan wat voor jou goed voelt. Met de juiste begeleiding en inzet kan CrossFit een geweldige manier zijn om gezonder en sterker te worden.

FAQ

Wat maakt CrossFit anders dan traditionele fitnessprogramma's?

CrossFit combineert verschillende trainingsdisciplines zoals gewichtheffen, cardio en gymnastiek in gevarieerde, intensieve workouts. Het legt de nadruk op functionele bewegingen, hoge intensiteit en gemeenschapsbetrokkenheid.

Is CrossFit geschikt voor beginners, of moet je al fit zijn voordat je begint?

CrossFit is geschikt voor mensen van alle fitnessniveaus, inclusief beginners. De workouts kunnen worden aangepast aan individuele capaciteiten en vooruitgang wordt aangemoedigd.

Zijn de workouts veilig, vooral voor mensen met blessures of gezondheidsproblemen?

CrossFit workouts worden uitgevoerd onder begeleiding van gecertificeerde trainers die deelnemers helpen bij het uitvoeren van oefeningen met de juiste techniek en veiligheid. De workouts kunnen worden aangepast aan individuele behoeften en blessures.

Testimonials

Wat onze leden zeggen

Egon Stoffelen
Egon Stoffelen
2024-04-24
CFN is echt een geweldige box om te sporten en een hele fijne plek om te zijn! Qua “sportschool” is het een geweldig pand met veel verschillende ruimtes en enorm veel en professioneel materiaal. De trainers zijn allemaal zeer professioneel, ervaren en betrokken en er wordt op alle fronten met je meegedacht; om doelen te bereiken, om blessures te voorkomen, om het beste uit jezelf te halen of die dag even pas op de plaats te maken. De sfeer is er een van betrokkenheid en veiligheid en het is er bovenal erg gezellig. Qua aanbod is de box echt uniek denk ik. Naast de dagelijkse WOD zijn er heel veel lessen (specialties) waar je op in kunt schrijven om meer specifiek ergens in te trainen. De WOD wordt heel ruim over de dag en week aangeboden zodat je altijd wel mee kunt doen. De programmering van de WOD (door de nr. 1 CrossFitter van Nederland) is altijd verrassend, uitdagend en gevarieerd. En of je nu net begint of al jaren aan CrossFit doet, je wordt zo goed begeleid dat je altijd en veilig mee kunt doen. Ik ben fan!
Dominique Vrouwenvelder
Dominique Vrouwenvelder
2024-04-18
Ik ben bij CFN begonnen terwijl ik herstelde van een hersenschudding. Elke les wordt er vooraf gevraagd of op dat moment er pijntjes, blessures of andere bijzonderheden zijn waar de trainers rekening mee moeten houden. Deze aanpak gaf en geeft me een vertrouwd gevoel; je kan hier op een veilige manier sporten, op je eigen niveau en binnen je eigen mogelijkheden. De trainers zorgen ervoor dat je aan het einde van het uur vermoeid naar huis gaat, zelfs als je beginner bent en nog lang niet alle geavanceerde CrossFit-skills onder de knie hebt ;-)
Lois Ashton
Lois Ashton
2024-04-17
Hele fijne CrossFit box, met professionele coaches en een leuke community. Een plek waar iedereen welkom is en elkaar motiveert en helpt. Een aanrader voor iedere sporter!
I J
I J
2024-04-17
Geweldige sportschool met een toffe sfeer onder de leden. Door de verschillende WOD's is geen enkele training hetzelfde wat maakt dat het sporten hier uitdagend blijft. De coaches denken goed met je mee, ook tijdens mijn zwangerschap, trainingen werden aangepast zodat ik gewoon mee kon blijven doen. Dikke 5 sterren!!!
Anne Stobbelaar
Anne Stobbelaar
2024-04-17
Sinds 4 jaar bij Crossfit Nijmegen en ben er helemaal op mijn plek. Crossfit is sowieso een ontdekking, heel erg afwisselend en uitdagend. En door de goede begeleiding vanuit Crossfit Nijmegen wordt elk pijntje of blessure vroeg getekkeld. Het lesaanbod is groot, op veel tijden, maar ook veel verschillende soorten lessen. Dan nog de sfeer, de crossfitters die er komen zijn zeer divers, wat zorgt voor een zeer toegankelijke ontspannen sfeer. Een echte aanrader!
Thijs Landman
Thijs Landman
2024-04-16
Zeer goede crossfit box. Zowel voor het volgen van groepslessen (WOD, metcon en nog veel meer), alsook om zelfstandig te trainen. Prettige sfeer en deskundige coaches. Aanrader!
Nasir Ahmad
Nasir Ahmad
2024-04-16
Crossfit Nijmegen is by far the best gym I've ever attended. Great coaches with major focus on technique, safety, and sustainable progress - plus always willing to make adjustments to keep me included in English. And the weekly classes are all amazing (I especially love the Powerlifting and Olympic Weight lifting). Never been so motivated or made so much progress so quickly 💪
reinier konig
reinier konig
2024-04-16
Hier bij crossfit Nijmegen voor het eerst begonnen met crossfit. Een super ervaring en een hele fijne plek om te sporten. Heb al vrij snel opgeschaald naar onbeperkt en kan dit niet meer wegdenken uit m'n wekelijkse routine.
chanthal wouters
chanthal wouters
2024-04-16
Fijne CrossFit box met persoonlijke aandacht en vriendelijke sfeer. Worden veel verschillende lessen aangeboden zoals metcon, strongfit, oly, bokszaktraining en WOD’s. De trainers zorgen dat iedereen op zijn eigen niveau kan meedoen, zelfs als je een blessure hebt. Aanrader!
Roos Van Der Doelen
Roos Van Der Doelen
2024-04-16
Sinds ik hier sport, vind ik sporten voor het eerst echt leuk om te doen. Ik ga alleen, maar ik voel me er niet alleen. Je bent geen nummertje/anoniem. De coaches kennen je bij naam, je wordt gegroet door iedereen, je wordt goed gecoached tijdens de lessen, zo voorkom je gemakkelijker blessures. De lessen zijn heel afwisselend en je hebt veel keuze. Ik ga elke keer weer met een blij en voldaan gevoel naar huis.

Volg ons

Openingstijden

Maandag 07.00 – 22.00
Dinsdag 08.00 – 22.00
Woensdag 07.00 – 22.00
Donderdag 08.00 – 22.00
Vrijdag 08.00 – 22.00
Zaterdag 08.00 – 15.00
Zondag 09.00 – 15.00

Nieuwe Mollenhutseweg 52, 6533 HJ Nijmegen

info@crossfit-nijmegen.com