CROSSFIT NIJMEGEN

CrossFit WOD

Groepslessen

CrossFit WOD

Bij een CrossFit WOD (Workout of the Day) kun je een intensieve en gevarieerde training verwachten die je fysiek en mentaal uitdaagt. Elke WOD is uniek en kan bestaan uit een combinatie van functionele oefeningen zoals gewichtheffen, cardio, gymnastiek en oefeningen met eigen lichaamsgewicht. De workouts worden vaak uitgevoerd met een hoge intensiteit en in een groepsomgeving, onder begeleiding van een ervaren coach.

Je kan verschillende oefeningen verwachten, variërend van olympisch gewichtheffen tot kettlebell swings, touwklimmen, box jumps en hardlopen. De focus ligt op het verbeteren van coordinatie, lenigheid, kracht en snelheid. Bovendien focussen we op het verbeteren van techniek, tactiek en het versterken van je mentale kracht. Tijdens een WOD wordt de nadruk gelegd op het pushen van je eigen grenzen, het motiveren van mededeelnemers en het behalen van jouw persoonlijke doelen.

FAQ

Zijn CrossFit WODs geschikt voor beginners?

Ja, CrossFit WODs kunnen worden aangepast aan alle fitnessniveaus, inclusief beginners. Coaches bieden modificaties en schalen oefeningen naar het individuele vermogen van de deelnemers.

Heb ik speciale uitrusting nodig voor een CrossFit WOD?

Hoewel sommige WODs specifieke apparatuur vereisen, zoals halters, kettlebells of springtouwen, kunnen veel workouts worden uitgevoerd met minimale uitrusting of zelfs alleen lichaamsgewichtoefeningen. CrossFit Nijmegen voorziet in alle benodigde materialen. 

Wat als ik niet alle oefeningen in een CrossFit WOD kan doen?

CrossFit WODs zijn ontworpen om uitdagend te zijn voor alle niveaus van fitness, maar het is normaal dat niet iedereen elke oefening perfect kan uitvoeren. Coaches kunnen alternatieve oefeningen voorstellen of aanpassingen maken om de workout toegankelijk te maken voor alle deelnemers.

Volg ons

Openingstijden

Maandag 07.00 – 22.00
Dinsdag 08.00 – 22.00
Woensdag 07.00 – 22.00
Donderdag 08.00 – 22.00
Vrijdag 08.00 – 22.00
Zaterdag 08.00 – 15.00
Zondag 09.00 – 15.00

Nieuwe Mollenhutseweg 52, 6533 HJ Nijmegen

info@crossfit-nijmegen.com