Wat is CrossFit?

CrossFit is een manier van trainen waarbij gewichtheffenatletiek en gymnastiek worden gecombineerd. Tijdens een training worden functionele bewegingen op een zo gevarieerd mogelijke manier in een hoge intensiteit uitgevoerd.

CrossFit is geschikt voor iedereen die (zo snel mogelijk) fit en gezond wil worden. De filosofie van CrossFit is om niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling leidt.

CrossFit trainingen bestaan uit een warming-up, een technisch gedeelte om de CrossFit bewegingen te leren en een intensieve training WOD (Workout of the Day). De resultaten van deze WOD worden op een whiteboard bijgehouden om jouw progressie te tracken en om een competitie-element aan de training toe te voegen.

Het trainingsprogramma is zo ontworpen dat de oefeningen op elk niveau uitgevoerd kunnen worden, ongeacht de leeftijd en fysieke gesteldheid.

Ongetraind of getraind, als je niet geblesseerd bent voert iedereen dezelfde oefeningen uit, alleen de intensiteit, weerstand en met de range of motion van de oefening zullen per persoon verschillend zijn. Mocht er een oefening om wat voor reden dan ook niet mogelijk zijn, dan kiezen we een soortgelijke beweging die wel mogelijk is.

CrossFit workouts bestaan uit constant gevarieerde functionele bewegingen (zoals duwen, trekken, knie buigen, tillen en hardlopen) uitgevoerd met hoge intensiteit. Bij CrossFit Nijmegen vind je geen machines – je vindt er kettlebellsbarbellsmedicine ballsdumbbellssleeënringentouwen, pull up bars en veel ruimte om hard te lopen, sprinten, springen, klimmen, liften, gooien en nog veel meer. CrossFit zorgt voor een fenomenaal fitness level als sport op zich, of als aanvulling op jouw sport specifieke trainingsregiem.

We don’t use machines, we build them

Bij CrossFit richten we ons op het verbeteren van de volgende 10 pijlers: Conditie, stamina, kracht, flexibiliteit, power, snelheid, coördinatie, agility, balans en controle. Het resultaat is fysieke fitheid en optimale gezondheid. Meer weten over CrossFit Nijmegen?

Kom langs voor een gratis proefles!

In deze 3 stappen word je lid van CrossFit Nijmegen

dumbell crossfit nijmegen
on ramp crossfit nijmegen
on ramp crossfit nijmegen

Stap 1 Proefles 

Stap 2 On Ramp 

Stap 3 Groepslessen 

CrossFit in 100 woorden

Eet vlees en groenten, noten en zaden, wat fruit, weinig zetmeel en geen suiker. Houd hoeveelheden aan die je training ondersteunen maar geen vet aanzetten. Beoefen en train de belangrijke gewichthef-technieken: deadlift, clean, squat, clean & jerk, en snatch. Maak de basiselementen van gymnastiek jezelf eigen: optrekken, dippen, touwklimmen, opdrukken, sit-ups, handstand, pirouette, salto, spagaat en statische houdingen. Fiets, ren, zwem, roei enzovoorts, zwaar en snel. Meng deze elementen vijf of zes dagen per week in zo veel mogelijk combinaties en patronen als je kunt bedenken. Routine is de vijand. Houd workouts kort en intens. Leer en speel regelmatig nieuwe vormen van sport.

Greg Glassman, de grondlegger van CrossFit