Wat is CrossFit?

CrossFit is een manier van trainen waarbij gewichtheffen, atletiek en gymnastiek worden gecombineerd. Tijdens een training worden functionele bewegingen op een zo gevariëerd mogelijke manier in een hoge intensiteit uitgevoerd.

CrossFit is geschikt voor iedereen die (zo snel mogelijk) fit en gezond wil worden.

CrossFit trainingen bestaan uit een warming-up, een technisch gedeelte om de CrossFit bewegingen te leren en een intensieve training WOD (Workout of the Day).

Het trainingsprogramma is zo ontworpen dat de oefeningen op elk niveau uitgevoerd kunnen worden, ongeacht de leeftijd en fysieke gesteldheid.

Ongetraind of getraind, als je niet geblesseerd bent voert iedereen dezelfde oefeningen uit, alleen de intensiteit, weerstand en de range of motion van de oefening zullen per persoon verschillend zijn. Mocht er een oefening om wat voor reden dan ook niet mogelijk zijn, dan kiezen we een soortgelijke beweging die wel mogelijk is.

CrossFit workouts bestaan uit constant gevariëerde functionele bewegingen (zoals duwen, trekken, knie buigen, tillen en hardlopen) uitgevoerd met hoge intensiteit.

We don’t use machines, we build them!

Bij CrossFit richten we ons op het verbeteren van de volgende 10 pijlers: Conditie, stamina, kracht, flexibiliteit, power, snelheid, coördinatie, agility, balans en controle. Het resultaat is fysieke fitheid en optimale gezondheid. Meer weten over CrossFit Nijmegen?

In deze 3 stappen word je lid van CrossFit Nijmegen

dumbell crossfit nijmegen
on ramp crossfit nijmegen
on ramp crossfit nijmegen

Stap 1 Proefles 

Stap 2 On Ramp 

Stap 3 Groepslessen 

CrossFit in 100 woorden

Eet vlees en groenten, noten en zaden, wat fruit, weinig zetmeel en geen suiker. Houd hoeveelheden aan die je training ondersteunen maar geen vet aanzetten. Beoefen en train de belangrijke gewichthef-technieken: deadlift, clean, squat, clean & jerk, en snatch. Maak de basiselementen van gymnastiek jezelf eigen: optrekken, dippen, touwklimmen, opdrukken, sit-ups, handstand, pirouette, salto, spagaat en statische houdingen. Fiets, ren, zwem, roei enzovoorts, zwaar en snel. Meng deze elementen vijf of zes dagen per week in zo veel mogelijk combinaties en patronen als je kunt bedenken. Routine is de vijand. Houd workouts kort en intens. Leer en speel regelmatig nieuwe vormen van sport.

Greg Glassman, de grondlegger van CrossFit