Kickboksen & Boksen

Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt. Bij kickboksen worden de stoten van het boksen gecombineerd met de trappen uit sporten zoals karate en taekwondo. Elleboogstoten zijn in deze sport niet toegestaan. Er wordt gewerkt met bescherming zoals handschoenen, scheenbeschermers, een tok en een bitje.

Bij CrossFit Nijmegen bieden wij kickboklessen aan voor elk niveau. Bij de training wordt aandacht besteed aan stoot- en traptechnieken, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen. Het is niet de bedoeling om elkaar het licht uit de ogen slaan. CrossFit Nijmegen gebruikt het kickboksen als middel om mensen conditioneel fitter te maken, af te laten vallen en weerbaarder te maken zodat een ieder met meer zelfvertrouwen over straat durft. Tijdens deze trainingen staat veiligheid voorop. Het is dan ook belangrijk dat alle deelnemers rekening met elkaar houden om bijvoorbeeld blessures zoveel mogelijk te beperken. Hierdoor kunnen alle deelnemers elkaar naar een hoger niveau brengen.

Als je op een leuke manier wilt kickboksen en op een effectieve manier aan jouw conditie wilt werken, dan is kickboksen bij CrossFit Nijmegen wellicht iets voor jou!

meld je aan voor een gratis proefles
kickboksen crossfit nijmegen

Padstraining

Ben je op zoek naar een leuke, uitdagende en effectieve manier van trainen waarin jij jezelf goed kan uitleven? Dan is Pads training echt wat voor jou. Het is een perfecte maar vooral een hele leuke manier om je hele lichaam speels op hoge intensiteit te training. Een Pads training is een training waarbij je met behulp van bokshandschoenen allerlei gevechtstechnieken uitvoert op een bokszak of bij pads training op stoot/trapkussens (pads). Deze technieken die worden gebruikt, komen voor in bijvoorbeeld kickboksen, karate en teakwondo. Het is een leuke, uitdagende en effectieve manier om niet alleen je conditie te verbeteren of af te vallen, ook kan je hiermee werken aan het aanleren en/of verbetering van boks/kickboks-technieken. Het is effectief op alle niveaus en kan daarom ook uitstekend dienen als onderdeel van je trainings-programma. Hiermee wordt namelijk niet alleen gewerkt aan je uithoudingsvermogen, maar ook aan je kracht, lenigheid en coördinatie. Het is dus voor iedereen geschikt en een erg effectief middel om zeer uiteenlopende trainingsdoelen te bereiken. Pad Training kan ook worden gecombineerd met personal training. Voor pads training maak je een persoonlijke afspraak met Martijn.

Boek een afspraak bij Martijn voor pads training