De gezelligste CrossFit community

Het community gevoel bij CrossFit is uniek: iedereen kent elkaar, er is altijd iemand die je helpt met je techniek, je vergelijkt WOD-resultaten met elkaar, praat over wedstrijden, etc. In normale gyms praat niemand met elkaar behalve als iemand je vraagt of je het apparaat nog aan het gebruiken bent. Bij CrossFit kennen we iedereen bij naam en we weten wie iedereen is. De mensen bij CrossFit geven je altijd support. Mensen moedigen elkaar aan tijdens WODs en helpen elkaar om tot het uiterste te gaan. Vaak wordt er in buddy verband gewerkt waardoor je elkaar 1 op 1 helpt om tot het uiterste te gaan. Iedereen krijgt maximaal support. Degenen die het laatste klaar zijn, worden door iedereen die al klaar is aangemoedigd. Samen ‘stuk gaan’, elkaar coachen en elkaar helpen grenzen te verleggen brengt je dichter bij elkaar. We zien dan ook veel hechte vriendschappen ontstaan binnen onze box. Na de training blijven mensen vaak nog even hangen om morele en verbale support te bieden aan andere CrossFitters die bijvoorbeeld aan een qualifier voor een wedstrijd meedoen. Bij CrossFit ben je tijdens competities nog vrienden van elkaar en support je elkaar, ondanks dat je ook concurrentie van elkaar bent.

Voor motivatie en geluksstofjes

Sociale support is belangrijk omdat het zorgt voor motivatie. Als je tijdens een WOD helemaal stuk gaat en je begint te twijfelen of je de WOD wel af kan maken is deze aanmoediging vaak de helpende factor. Doordat mensen ons aanmoedigen geeft dat ons het geloof dat we de WOD wèl kunnen finishen! Hierdoor kunnen we veel meer dan we van tevoren denken; grenzen worden verlegd. Het support van de CrossFit community heeft ook hormonaal effect op ons lichaam. Onderzoek van de Oxford Universiteit wijst uit dat sporten in een groep resulteert in een grotere hoeveelheid endorfine dat vrijkomt in vergelijking met alleen sporten, zelfs als de workout exact hetzelfde is. Endorfinen zijn chemische stoffen in je hersenen die zorgen voor gevoelens van geluk en opwinding. Het vrijkomen van endorfine zorgt ervoor dat je jezelf euforisch voelt als je een workout finisht.

De gezelligste CrossFit community

Het community gevoel bij CrossFit is uniek: iedereen kent elkaar, er is altijd iemand die je helpt met je techniek, je vergelijkt WOD resultaten met elkaar, praat over wedstrijden etc. In normale gyms praat niemand met elkaar behalve als iemand je vraagt of je het apparaat nog aan het gebruiken bent. Bij CrossFit kennen we iedereen bij naam, en we weten wie iedereen is. De mensen bij CrossFit geven je altijd support. Mensen moedigen elkaar aan tijdens WOD’s en helpen elkaar om tot het uiterste te gaan. Vaak wordt er in buddy verband gewerkt waardoor je elkaar 1 op 1 helpt om tot het uiterste te gaan. Iedereen krijgt maximaal support. Degene die het laatste klaar zijn, worden door iedereen die al klaar is aangemoedigd. Samen ‘stuk gaan’, elkaar coachen en elkaar helpen grenzen te verleggen brengt je dichter bij elkaar. We zien dan ook veel hechte vriendschappen ontstaan binnen onze box. Na de training blijven mensen vaak nog even hangen om morele en verbale support te bieden aan andere CrossFitters die bijvoorbeeld aan een qualifier voor een wedstrijd meedoen. Bij CrossFit ben je tijdens competities nog vrienden van elkaar, en support je elkaar, ondanks dat je ook concurrentie van elkaar bent.

Voor motivatie en geluksstofjes

Sociale support is belangrijk omdat het zorgt voor motivatie. Als je tijdens een WOD helemaal stuk gaat en je begint te twijfelen of je de WOD wel af kan maken is deze aanmoediging vaak de helpende factor. Doordat mensen ons aanmoedigen geeft dat ons het geloof dat we de WOD wèl kunnen finishen! Hierdoor kunnen we veel meer dan we van te voren denken; Grenzen worden verlegd. De support van de CrossFit community heeft ook hormonaal effect op ons lichaam. Onderzoek van de Oxford Universiteit wijst uit dat sporten in een groep resulteert in een grotere hoeveelheid endorfine dat vrij komt in vergelijking met alleen sporten, zelfs als de workout exact hetzelfde is. Endorfinen zijn chemische stoffen in je hersenen die zorgen voor gevoelens van geluk en opwinding. Het vrijkomen van endorfine zorgt ervoor dat je jezelf euforisch voelt als je een workout finisht.

Great box! Great coaching and atmosphere. Loved the programming while I was in Nijmegen

Tony Ondrovcik

Indeed, home away from home. Loved my 5 months training time here!

Juli Huovinen

Professioneel én gezellig!

Bo

Kwaliteit, gezelligheid, resultaat en passie in 1 box!

Marco Brienissen

Supergosers, superbox, supersfeer!

Marian Bervoets Demmink

Home away from home for me. Great box, great people.

Veronique Oomen

Leuke sfeer en top trainingen!!

Siebe van den Brink

Geweldig sport geweldige club geweldige mensen

Reinoud van Kralingen

Grenzen verleggen & onstaan van vriendschappen

De CrossFit community is ook speciaal omdat de community bestaat uit gelijkgestemde mensen die het allemaal normaal vinden om het maximale te geven in een training en zo hard te trainen als je wilt. Als je in een normale gym 2 kilometer roeit met 20 air squats EMOM (every minute on the minute) kijkt iedereen je raar aan als je als een speer van en op de roeier springt. Zeker als je geluiden maakt tijdens de workout en uitgeput op de grond ligt aan het einde. Bij CrossFit moedigen we het juist aan dat je jezelf maximaal geeft in een WOD om jouw fitness level te testen. We zijn er niet vies van om geluid te maken tijdens WODs als we zwaar liften, we mogen uitgestrekt op de vloer gaan liggen in een plas van zweet, we mogen huilen van frustratie, of lachen van geluk tijdens een PR. Er hangt zelfs een speciale PR bel: als je een personal record zet, mag je bellen, en krijg je een applaus van alle mensen in de box. CrossFit is een speciale omgeving gevuld met speciale mensen die het oké vinden dat je doet wat je wilt en zelfs anderen helpt om hun doelen te bereiken.

crossfit nijmegen community
crossfit nijmegen community
crossfit nijmegen community
crossfit nijmegen community

Community evenementen

Omdat de kracht van CrossFit Nijmegen voortkomt uit onze community organiseren we elk jaar verschillende evenementen. Van de CrossFit Nijmegen Box Championships met barbecue, tot de té gekke Sinterklaas Dress up party. Onze members zijn meer dan alleen fitness junkies, we zijn een familie. CrossFit is iets wat je leven beter moet maken, het is niet iets wat je leven moet domineren. We geloven dat het belangrijk is om af en toe onszelf te laten gaan, om een drankje te drinken, hapje te eten en te socializen met vrienden. We zien ook dat mensen die het vaakst komen sporten, niet alleen komen om te trainen, maar ook om te socializen. Een greep uit de events die we organiseren: Sinterklaas dress up party, run-bike-run workouts, militairen training op de kazerne in Schaarsbergen, kickboks clinics met Perry Ubeda, gymnastics workouts, survival runs, ijshockey clinics, motorritjes met de CrossFittende motorrijders, naar de klimhal etc.

Onze klanten geven ons gemiddeld een 9,6

Onze klanten geven ons gemiddeld een 9,6

96%