Wat is strongman(training)?

Strongman lessen zijn functionele trainingen waarbij kracht, explosiviteit en (kracht) uithoudingsvermogen getraind worden. Strongman trainingen en competities zijn ultieme krachtmetingen. Een winnaar van een strongman competitie mag zich dan ook bekronen tot “ sterkste man van…” . Tijdens de strongman trainingen bij CrossFit Nijmegen stappen we weg van de halters en wordt de kracht getraind op een rauwe, pure manier. We werken met  “onhandige/vreemde voorwerpen”. Dit zijn voorwerpen die niet zo makkelijk vast te houden en/of te verplaatsen zijn. Denk hierbij aan: Atlas stones (betonnen ballen), traktor banden, biervaten, boomstammen, zandzakken en nog veel meer.

Waarom strongman trainingen bij CrossFit Nijmegen?

Volledige controle over het eigen lichaam voorkomt onnodige blessures tijdens het tillen van voorwerpen. In het dagelijks leven zijn er genoeg “onhandige” voorwerpen, die men wel eens moet verplaatsen (denk aan tv’s, koelkasten, stoelen, tafels, etc.). Het werken met onhandelbare voorwerpen en gewichten tijdens de strongman trainingen vraagt erg veel kracht en coördinatie. Daarnaast is het ook erg functioneel.
De training begint standaard met een warming-up. Daarna ga je, in voorbereiding op het “echte werk”, werken aan de techniek (de meest ideale manier van bewegen). Tijdens het kracht- en conditieblok (vaak in circuit vorm), zul je fysiek en mentaal worden uitgedaagd om het maximale uit jezelf te halen.
Ondanks de indrukwekkende gewichten die getild kunnen gaan worden, staat “uitvoering” bij ons op de eerste plaats. Ook tijdens deze training streven we dus naar perfectie. Pijn- en blessurevrij trainen stelt onze atleten in staat het maximale resultaat te behalen.
bekijk het strongman lesrooster