Wat is StrongFit(training)?

StrongFit lessen zijn functionele trainingen waarbij kracht, explosiviteit en (kracht) uithoudingsvermogen getraind worden. Zo mixen we onderdelen van Strongman trainingen, Powerlift trainingen, Olympisch Gewichthef trainingen en Functionele Krachttrainingen.

Waarom StrongFit trainingen bij CrossFit Nijmegen?

Volledige controle over het eigen lichaam voorkomt onnodige blessures tijdens het tillen van voorwerpen. In het dagelijks leven zijn er genoeg “onhandige” voorwerpen, die men wel eens moet verplaatsen (denk aan tv’s, koelkasten, stoelen, tafels, etc.). Het werken met onhandelbare voorwerpen en gewichten tijdens de strongman trainingen vraagt erg veel kracht en coördinatie. Daarnaast is het ook erg functioneel.
De training begint gevarieerde met een warming-up. Daarna ga je, in voorbereiding op het “echte werk”, werken aan de techniek (de meest ideale manier van bewegen). Tijdens het kracht- en conditieblok (vaak in circuit vorm), zul je fysiek en mentaal worden uitgedaagd om het maximale uit jezelf te halen.
“Technische veilig en juiste uitvoering” staat ook bij les op de eerste plaats. Veilig, Pijn- en blessurevrij trainen stelt iedere deelnemer in staat het persoonlijk maximale resultaat te behalen.
bekijk het strongman lesrooster