Wat is On Ramp?

Voordat je mag deelnemen aan de groepslessen, krijg je eerst drie sessies van plus/minus 1,5 uur personal training van de CrossFit Nijmegen coaches. Deze sessies bereiden je goed voor op wat er in de groepslessen van je gevraagd wordt. De sessies staan in het teken van het aanleren van:

  • een juiste warming up.
  • verfijnen van technieken.
  • de educatie over training, gezondheid, blessures, voeding & supplementen.
  • vooral het leren kennen van jouw lichaam (belastbaarheid, blessures, etc.).

Waarom?

Het aanleren van bewegingen die gevraagd worden in CrossFit zoals: squats, snatches en pull-ups – heeft tijd nodig, net zoals het verbeteren van je mobiliteit, uithoudingsvermogen, snelheid en power. Beginnen zonder een goede basis is een recept voor blessures. We willen dat je voorbereid bent zodat je op een juiste manier beweegt en weet wat je kan (en nog niet kan) zodat je op een veilige manier kan trainen. Ook bereidt deze opleiding je goed voor op wat je kunt verwachten, zodat je niet in het diepe wordt gegooid.

Het verbeteren van je fitheid is een proces. Iedereen heeft verschillende sterke en zwakke punten als ze aan de deur staan. Sommigen hebben moeite met mobiliteit of stabiliteit en anderen komen naar ons twee maanden na een knie operatie en hebben een speciaal gepersonaliseerd programma nodig. Ook komen er fitte atleten aan de deur met een uitgebreide atletische achtergrond. Het punt is: we hebben allemaal verschillende behoeftes als we een nieuw kracht en conditie programma starten. Het heeft geen zin om je meteen in het diepe te gooien zonder dat je alle bewegingen veilig onder de knie hebt. Door onze opleiding heb je voordat je begint een goed idee over de belangrijkste bewegingen en je weet exact hoe je ze kan schalen als je nog niet alles kan. Dit betekent dat zodra je klaar bent met de 3 on ramp sessies je weet wat er bij je past (en wat nog niet) en je met vol vertrouwen de workouts met de groep mee kan doen.

Wat is uniek aan onze On Ramp?

Bij CrossFit Nijmegen worden de CrossFit bewegingen niet alleen zo perfect mogelijk aangeleerd, nog veel belangrijker, we gebruiken de bewegingen om jou grondig te analyseren. Voor trainers van CrossFit Nijmegen is de On Ramp opleiding een zeer uitgebreide persoonsanalyse waarin we vragen naar eventuele bijzonderheden (blessures, beperkingen, ziekte, medicijngebruik, etc.) en we analyseren jou in stand en beweging. Hierdoor weten we wie we voor ons hebben. Wie je bent, hoe je beweegt en met welke dingen we tijdens de trainingen rekening mee moeten houden zodat we je veilig en optimaal kunnen trainen. Zo kan je veilig en op een verantwoorde manier het maximale uit jezelf halen. De On Ramp opleiding wordt in de meeste gevallen 1 op 1 gegeven, met hoge uitzondering in groepjes van maximaal 3. De On Ramp opleiding plannen we in op een tijdstip naar keuze.

De kosten voor alle 3 On Ramp sessies bij elkaar bedraagt € 99,50

On ramp opleiding

99,50

EenmaligAls je voor het eerst CrossFit gaat doen is dit een kennismaking en analyse sessie zodat jij snel en verantwoord bij ons aan de slag kunt.

  • 3 sessies van plus/minus 1,5 uur persoonlijke begeleiding.
  • persoonlijke analyse
  • educatie op het gebied van movement en voeding
Meld je aan voor on ramp

Meet + Checkup

40

eenmaligAls je bij een andere CrossFit box al ooit een on ramp hebt gevolgd is dit een kennismaking en analyse sessie zodat jij snel bij ons aan de slag kunt.

  • Kennismaken
  • Checkup
  • Ready for WODs!
Meld je aan voor Meet + checkup