CrossFit

Wat is Crossfit?

CrossFit is een extreem efficiënte en effectieve manier om topfit te worden. Onze workouts bestaan uit constant gevarieerde, functionele bewegingen (zoals pushups en pullups, deadlifts en squats, gymnastiek, kettlebells, hardlopen, roeien, en olympisch gewichtheffen en nog veel meer), uitgevoerd op een hoge intensiteit. De workouts worden gegeven in een groep. Kortom: een leuke, uitdagende, intensieve, workout met gewichten.

Hoe kan ik meer te weten komen over de CrossFit Methode?

Als je meer te weten wilt komen over de CrossFit methoden kun je deze pdf downloaden What is Fitness (pdf). Hierin staat de methode van CrossFit gedetailleerd uitgelegd zodat je weet wat je van ons kunt verwachten.

Wat is handig om aan te schaffen als ik regelmatig ga CrossFitten?

Noodzakelijk: een goedzittende paar (CrossFit) schoenen en een paar lange/hoge sokken. Ook handig (niet verplicht) om aan te schaffen: – Een springtouw waar je niet alleen single unders maar ook double-/triple unders mee kan springen. Wij hebben in de box ook springtouwen maar het is nog fijner om een gepersonaliseerd touw (lengte en dikte) te gebruiken. – Lifters (schoenen voor het olympisch gewichtheffen) – Knee sleeves (support en bescherming van de huid tijdens bewegingen waarbij de knie de grond raakt) – Wrist wraps (om de polsen te stabiliseren en eventuele pijnklachten te verhelpen/verminderen) – Pulling straps (bij oefeningen waarbij de knijpkracht niet de beperkende factor mag zijn. Op schoenen na zijn bijna alle andere materialen te kopen in onze CFN shop.

Proefles

Wat kan ik verwachten tijdens een gratis proefles?

Je krijgt tijdens de proefles een indruk hoe er les gegeven wordt, hoe we letten op veiligheid en persoonlijke verschillen, hoe we met mensen omgaan en je ervaart de WOD van die specifieke dag. Iedere dag is de WOD namelijk weer anders. Bij CrossFit Nijmegen ervaar je wat CrossFit is en hoe wij het beoefenen tijdens een reguliere WOD tussen mensen die al langer aan CrossFit doen. Op deze manier ervaar je direct hoe het is, kan je niet alleen door de Coach maar ook door onze leden geholpen worden en word je direct door onze community opgenomen. 

Wat moet ik meenemen naar CrossFit Nijmegen om te kunnen sporten?

Jezelf, graag uitgerust en goed gehumeurd. 😉 – Goede stevige schoenen (we raden je aan om CrossFit schoenen van Reebok, Nike of Innovate te overwegen.) – Lekker zittende sportkleding. – Lange/Hoge sokken voor het touwklimmen en andere bewegingen waarbij de scheen beschadigd zou kunnen raken. – Een handdoek (niet alleen voor de hygiëne, maar ook voor de veiligheid). – Drinken en eventueel wat te eten. Wij zorgen voor de rest.
 

Ik heb nauwelijks/geen sport-ervaring. Kan ik toch gewoon deelnemen aan een proefles bij CrossFit Nijmegen?

Ja. We analyseren wat jouw niveau is op het gebied van veilig bewegen en overall belastbaarheid. Aan de hand van die analyse kunnen we eventueel de training aanpassen zodat jij een plezierige maar vooral een veilige proefles kan ervaren. 

Wat als ik ECHT uit vorm (out of shape) ben. Kan ik toch gewoon mee deelnemen aan een proefles bij CrossFit Nijmegen?

Ja. We laten iedereen op zijn/haar niveau bewegen. We analyseren wat jouw niveau is op het gebied van veilig bewegen en overall belastbaarheid. Aan de hand van die analyse kunnen we eventueel de training aanpassen zodat jij een plezierige maar vooral veilige proefles kan ervaren.

Ik heb een blessure (gehad). Kan ik toch gewoon mee deelnemen aan een proefles bij CrossFit Nijmegen?

Ja. Wij vragen aan iedereen om alle bijzonderheden aan ons te melden voor de start van de proefles. Daarnaast analyseren we wat jouw niveau is op het gebied van veilig bewegen en overall belastbaarheid. Op deze manier weten we waar we rekening mee moeten houden, kunnen we eventueel de training aanpassen zodat jij een plezierige maar vooral een veilige proefles kan ervaren.

Wat kan ik verwachten na mijn eerste CrossFit workout?

Hoogstwaarschijnlijk zal je wat spierpijn voelen na de eerste WOD/training als je het niet gewend bent om op deze manier te bewegen. Voor mensen die al (veel) aan sport hebben gedaan hoeft er niet eens sprake te zijn van spierpijn na de training. Uiteraard zullen zij ook te maken hebben met 1 of meerdere dagen moeten herstellen van de training (de duur van het herstel ligt aan het type workout). Maar het voornaamste wat je kan verwachten na jouw 1e CrossFit workout is een duidelijk antwoord op de vraag “is CrossFit wat voor mij?”

On Ramp Opleiding

Waarom is de On Ramp opleiding verplicht?

Onze On Ramp is een persoonlijke kennismakings-/persoonsanalyse. Jij leert op een veilige en technisch juiste manier bewegen, wij leren alles over jou zodat we: 1) zeker weten dat we veilig met jou aan het werk kunnen 2) jou kunnen helpen om het maximale uit jezelf te kunnen halen.

Op welke manier is de On Ramp opleiding van CrossFit Nijmegen anders?

Onze On Ramp is geen lesje waar je oefeningen leert. Onze On Ramp is een persoonlijke kennismakings-/persoonsanalyse. Wij leren jou dus niet alleen op een veilige- en technisch juiste manier bewegen. Wij analyseren jouw gezondheidsniveau, blessures/blessure verleden en bewegingsniveau. Daarna kunnen we jou laten doen wat er op dat moment bij jou past. Hierdoor kan jij blessurevrij al jouw doelen realiseren.
 

Mag ik de On Ramp opleiding overslaan als ik dit al bij een andere CrossFit Box heb gedaan?

Nee. Met iedereen die ergens anders een On Ramp of Fundamentals heeft gevolgd maken we een afspraak om alles wat wij belangrijk vinden om over jou te weten te analyseren. We hebben dan nog steeds een persoonlijke kennismakings-/persoonsanalyse. Mochten er geen bijzonderheden zijn op het gebied van blessures of ziektebeelden en je beweegt naar onze mening veilig en voldoende goed, dan is het mogelijk om daarna direct te starten bij CrossFit Nijmegen. Mochten wij het noodzakelijk vinden dat jij toch de gehele On Ramp volgt betaal je toch alleen maar een eenmalig bedrag. Zie alle actuele prijzen op: On Ramp 

Mag ik alleen de On Ramp opleiding volgen zonder een lidmaatschap aan te schaffen?

Nee. Iedereen die aan onze On Ramp opleiding deelneemt is verplicht om minimaal 3 maanden lid te zijn of een 10 rittenkaart af te nemen.

Abonnementen

Welke abonnementen biedt CrossFit Nijmegen aan?

1x per week 2x per week Onbeperkt 10 Rittenkaart Losse les/training. Zie abonnementen

Hoe lang zit ik aan een abonnement vast?

In eerste instantie start je voor minimaal 3 maanden. Na die 3 maanden kan je jouw abonnement met 1 maand opzegtermijn per email beëindigen. Klik hier om onze algemene voorwaarden in te zien.

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Het abonnement is per e-mail op te zeggen. Let op: wij hanteren een opzegtermijn van 1 maand. Klik hier om onze algemene voorwaarden in te zien.
 

Kan ik mijn abonnement upgraden? Zo ja, wanneer kan dat?

Ja. Upgraden van jouw abonnement kan op ieder gewenst moment. Het  verschil wordt door het systeem berekend en direct geïncasseerd. De eerstvolgende incasso is het aangepast naar het gewenste abonnement. Klik hier om onze algemene voorwaarden in te zien.

Kan ik mijn abonnement downgraden? Zo ja, wanneer kan dat?

Ja. Downgraden van jouw abonnement is alleen mogelijk per e-mail. Hierbij wordt rekening gehouden met 1 maand wijzigingstermijn. Als we jouw e-mail met verzoek om jouw abonnement te downgraden hebben ontvangen passen wij het per de volgende maand aan naar het gewenste abonnement. Klik hier om onze algemene voorwaarden in te zien.

Kan ik mijn abonnement tijdelijk stop zetten?

Ja. Je kan jouw abonnement per mail (info@crossfit-nijmegen.com) 1 maand vooraf tijdelijk stop zetten voor minimaal 1 volle maand. Langer dan een maand is ook mogelijk met een maximum van 3 maanden.

Sporten bij CrossFit Nijmegen

Hoe vaak per week raadt CrossFit Nijmegen aan om te CrossFitten voor maximaal resultaat?

Minimaal 3x per week. Mocht je naast CrossFit nog aan andere sport(en) doen dan kan dit verminderen naar 2 of 1 maal per week

Kan ik sporten als ik spierpijn heb?

Ja, dat kan. De beste manier om van je spierpijn af te komen is door te bewegen. Mocht het (echt) nodig zijn dan kunnen we altijd de bewegingen aanpassen.

Ik heb/had een blessure. Kan ik veilig deelnemen aan de lessen bij CrossFit Nijmegen?

Jazeker. Of je nu een blessure hebt, of je nu net van jouw blessure af bent, CrossFit Nijmegen heeft zeer kundige professionele trainers die jou in alle omstandigheden helpen om op een veilige manier het maximale uit jouw training te halen.

Heb ik sport ervaring of een minimum level van fitheid nodig voordat ik begin?

Nee. CrossFit is voor iedereen, ongeacht leeftijd en fitheid. Onze leden variëren van professionele atleten, tot (ex)-militairen, tot volwassenen in de 60. Kortom, als je je gezondheid en fitheid belangrijk vindt, het belangrijk vindt om een betere performance neer te zetten, of je er beter uit wilt zien in je blootje, dan is CrossFit bij CrossFit Nijmegen wat voor jou.

Word ik buiten proportie breed van CrossFit?

Nee. De CrossFit training bij CrossFit Nijmegen zijn gebaseerd op een allround strength & conditioning programma waarin elementen van vele sporten worden mee genomen. Krachttraining is één van de elementen dat gebruikt wordt. Echter, veel mensen associëren krachttraining met body building en dat is bij CrossFit Nijmegen zeker niet het geval. Wij trainen alle facetten van kracht. Dat houdt dus in dat je van bepaalde vormen van kracht niet eens perse groter wordt maar wel sterker, denk bijvoorbeeld aan maximaal krachttraining. Wedstrijd atleten zijn in andere sporten ook gespierder dan een gemiddeld persoon.

Wat is een OPEN GYM?

Tijdens de OPEN GYM kan je sturen naar persoonlijke doelen zoals sterker worden, fitter worden, een bepaalde oefening willen kunnen, afvallen in vetpercentage, aankomen in spiermassa, geen pijn meer hebben, blessure vrij sporten, etc. Je kan/mag zelfstandig trainen maar je kan/mag ook gebruik maken van de begeleiding van de teamleden van CrossFit Nijmegen.

Kan ik tijdens WOD-uren ook zelfstandig trainen?

Ja. Hierin is CrossFit Nijmegen uniek. Je kan als member van CrossFit Nijmegen de hele dag door vrij trainen, ook tijdens de WOD-uren. De locatie en materialen voor de OPEN GYM zijn afhankelijk van de WOD (Workout of the Day). Voor zelfstandig trainen dien je jezelf ook in te schrijven zodat we weten hoe veel mensen er in de box komen. Per vrije training gaat er 1 credit af.

Inschrijven & Uitschrijven/Afmelden voor de lessen

Hoe schrijf ik me in voor de lessen bij CrossFit Nijmegen?

Je logt in op ons inschrijfsysteem in het lesrooster met jouw persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord. Daarna klik je op inschrijven bij de les die je wilt volgen.

Kan ik me uitschrijven voor een les bij CrossFit Nijmegen en hoe doe ik dat?

Ja. Dit kan tot 7 uur voordat de les van start gaat. Je logt in op ons inschrijfsysteem met jouw persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord. Daarna klik je op uitschrijven bij de les waar je ingeschreven stond.

Hoe meld ik me af als ik niet kan komen maar ik kan zelf niet meer uitschrijven vanwege de 7 uur regel.

Bel of zend een whatsapp/sms naar CrossFit Nijmegen 0657239697. Geef ons aan wanneer je ingeschreven staat zodat we je uit de les kunnen halen zodat er een ander gebruik kan maken van de plek die is vrijgekomen.

Zit er een maatregel aan vast bij het afmelden binnen 7 uur voor de start van de les.

Ja. 1e keer = 50 burpees voor aanvang van de volgende les. 2e keer = 100 burpees voor de aanvang van de volgende les. Als je je 3 keer (te laat) afmeldt dan bevriezen we jouw abonnement voor 1 week. Uitzonderingen op de bovenstaande regel worden persoonlijk bekeken

Wat zijn de consequenties als ik niet op kom dagen bij een WOD of andere training terwijl ik wel ingeschreven sta?

100 burpees VOOR aanvang van de eerstvolgende WOD of andere training. Daarna mag je pas deelnemen. Komt dit 3 keer voor dan blokkeren wij jouw account voor 1 week. Uitzonderingen op de bovenstaande regel worden persoonlijk bekeken

Wat zijn de consequenties als ik te laat kom tijdens een WOD of andere training?

30 Burpees voorafgaand aan de eerstvolgende training. Uitzonderingen op de bovenstaande regel worden persoonlijk bekeken.

Kan ik mijn favoriete lessen/tijden automatisch vastleggen?

Nee. Dat is niet mogelijk. Iedere zondag om 14:00 uur kan jij je inschrijven voor de aankomende week.

Waarom kan ik niet automatisch mijn favoriete lessen/tijden vastleggen?

Om ieder lid van CrossFit Nijmegen van dienst te kunnen zijn en om er voor te zorgen dat onze leden gevarieerd blijven trainen.

Personal training

Bieden jullie ook Personal Training aan?

Ja. Bekijk onze pagina Personal Training. Hier zijn alle Personal Trainers te vinden die hun diensten aan bieden binnen CrossFit Nijmegen.
 

Moet ik lid worden bij CrossFit Nijmegen als ik met een Personal Trainer bij CrossFit Nijmegen wil trainen?

Nee. Hierin is CrossFit Nijmegen uniek. Als je Personal Training afneemt bij 1 van onze Personal Trainers die op onze website vermeld staan dan hoef je geen lid te worden van CrossFit Nijmegen om toch samen te trainen met een Personal Trainer. Als je naast de Personal Training ook zelfstandig aan de slag wilt dan dien je wel een abonnementsvorm bij CrossFit Nijmegen af te nemen.

Onze locatie

Is CrossFit Nijmegen goed te bereiken per openbaar vervoer?

Onze locatie is veilig en goed bereikbaar met openbaar vervoer. Vanaf station Nijmegen Centraal neem je buslijn 13 en stap je uit ter hoogte van het onbemande tankstation Tinq op de Hatertseweg. Hierna is het nog 250 meter lopen naar CrossFit Nijmegen. Zie pagina contact voor meerdere routebeschrijvingen voor bus en auto.

Kan ik mijn auto parkeren bij CrossFit Nijmegen?

Ja. CrossFit Nijmegen heeft meer dan 30 eigen parkeerplaatsen.

Kan ik mijn fiets veilig stallen?

Ja. We hebben geen speciale fietsenstalling, maar je kan je fiets aan een hek vastmaken voor ons pand. Ons pand is tevens beveiligd met beveiligingscameras

Shoppen bij CrossFit Nijmegen

Wat kan ik aan eten en drinken kopen bij CrossFit Nijmegen.

-Water – Fid Aid – CoCo Vita (cocos water) – Be Kind (natuurlijke energy repen) – Orange Fit Proteïne repen

Kan ik supplementen kopen bij CrossFit Nijmegen?

Ja. Wij bieden supplementen aan van de onderstaande merken: Pure Pharma, Fundamentals, Goshi, Orange Fit.

Verkoopt CrossFit Nijmegen ook trainingsmaterialen?

Ja, we verkopen springtouwen (speedropes) en kettlebells.

Verkoopt CrossFit Nijmegen ook training accessoires?

Ja. We verkopen knee sleeves, pulling straps, wrist wraps en weightlifting belts

Verkoopt CrossFit Nijmegen ook kleding?

Ja. We verkopen CrossFit Nijmegen: T-shirts, tank tops, hoodies en sweaters.

Verkopen jullie tegoed-bonnen?

Wil je iemand een sportief cadeau geven wat ze bij CrossFit Nijmegen kunnen spenderen? Dat kan! Bij ons tegoed- cadeaubonnen kopen. De hoogte van het bedrag van deze cadeau bonnen mag je zelf bepalen

Verkoopt CrossFit Nijmegen supplementen?

Ja. CrossFit Nijmegen verkoopt supplementen als aanvulling op jouw huidige eetpatroon en om het lichaam in balans te houden/brengen. We verkopen: Fundamentals – Vloeibare visolie lemon drink – Multivitaminen – Fundazymes (spijsvertering-enzymen) – Fundapeptide (de meest makkelijk opneembare aminozuren) – L-Glutamine Goshi – Probiotica – Greens -BCAA (vertakte keten van aminozuren) – Whey proteïne – Matcha thee Pure Pharma – O3 visolie capsules – M3 magnesium capsules – D3 vitamine d3 capsules – SB3 pre- en probiotics sticks (poeder) – PR3 Proteïne poeder (gewonnen uit rijst) Orange Fit – Proteïne poeder (gewonnen uit gele erwten) – Proteïne bars (gewonnen uit gele erwten) Coco Hydro (cocos drink in poeder vorm) – Pomegranate/Raspberry – Lemon – Pineapple – Original

Gevonden voorwerpen

Ik ben spullen verloren bij CrossFit Nijmegen, wat te doen?

Het vergeten/verliezen van spullen valt onder het eigen risico. We hebben 2 plaatsen waar we gevonden voorwerpen bewaren. Eén voor horloges, sieraden, telefoons, laptops, etc. en een tweede voor kleding, schoenen, drinkflessen, wrist wraps, etc. Als je wat waardevols verloren bent ga je naar een TEAM-lid van CrossFit Nijmegen om aan te geven wat je kwijt bent. Voor alle andere dingen die je vergeten/verloren bent kan je zelfstandig zoeken in de box direct naast de entree.

Hoe lang bewaart CrossFit Nijmegen gevonden voorwerpen?

Horloges, sieraden, telefoons, laptops, etc. bewaren we ongelimiteerd. We bewaren kleding en andere gevonden voorwerpen van die categorie minimaal 1 maand.

Wat doet CrossFit Nijmegen met gevonden voorwerpen die lang blijven liggen?

Horloges, sieraden, telefoons, laptops, etc. bewaren we ongelimiteerd. We bewaren kleding en andere gevonden voorwerpen van die categorie minimaal 1 maand. Na minimaal 1 maand kondigen we via onze website en facebook aan dat we de gevonden voorwerpen naar goede doelen zullen brengen. 1 maand na de aankondiging worden de gevonden voorwerpen weggebracht naar het goede doel.